Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Dreptul Uniunii Europene, Mediere
 1 comentariu

Consiliul de Mediere ref. propunerile legislative ale ANPC și BNR privind transpunerea Directivei 2013/11/UE

23 iunie 2015 | JURIDICE.ro

Consiliul de Mediere a dat publicității luni, 22 iunie 2015, un comunicat cu privire la propunerile legislative ale ANPC și BNR privind transpunerea Directivei 2013/11/UE.

Consiliul își exprimă îngrijorarea cu privire la propunerile ANPC și BNR, întrucât nu vor exista entități SAL independente și imparțiale, existând riscul obținerii unui posibil control asupra rezultatului obținut prin modalitățile de soluționare alternativa (SAL), de natură a institui un regim nefavorabil consumatorilor și comercianților/profesioniștilor. În acest caz, Comisia Europeana va iniția procedura de infringement împotriva României pentru netranspunerea legislației UE.

Dr. Zeno Șuștac, vicepreședintele Consiliului de Mediere: ”Propunerile legislative ale ANPC și BNR nu corespund cadrului general impus de Directiva 2013/11/UE nefiind îndeplinite condițiile cu privire la cerințele de calitate în cazul procedurilor SAL, expertiza în domeniul soluționării alternative a litigiilor în înțelesul reglementărilor europene, bunele practici în domeniu, recunoașterea națională și internaționala în domeniul Alternative Dispute Resolution, procedurile de lucru, profesioniștii existenți în domeniului rezolvării alternative a disputelor (SAL) precum și principiile de desfășurare a activității (expertiză, independență, imparțialitate). Aceste aspecte au fost deja comunicate Comisiei Europene, Consiliul de Mediere dând aviz negativ acestor propuneri legislative”.

Mugur Mitroi, președintele Consiliului de Mediere: ”Orice mediator autorizat din România are competența de a media orice tip de dispute/litigii și implicit, de a media în domeniul protecției consumatorilor. Medierea este principala procedură SAL din România, iar profesioniștii domeniului, certificați după cele mai bune standarde UE în domeniul rezolvării alternative, pe cale amiabilă a conflictelor, sunt profesioniștii cu cea mai largă acoperire și cea mai vastă expertiză în rândul practicienilor SAL din România. Responsabilitatea certificării acestor entități SAL existente îi revine, din anul 2008, Consiliului de Mediere, organism de control și reglementare în domeniu.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică