Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Afirmațiile Primului ministru aduc atingere independenţei sistemului judiciar
24.06.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității luni, 22 iunie 2015, un comunicat cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar în raport de afirmaţiile lui Victor Ponta, prim ministru al României.

Plenul CSM a constatat că afirmaţiile Premierului, susţinute telefonic în cadrul unei emisiuni televizate, referitoare la activităţile desfăşurate de magistraţii învestiţi cu soluţionarea unor cauze penale, sunt de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Victor Ponta a declarat că judecătorii care au fost învestiţi cu soluţionarea cauzei penale privindu-l pe Liviu Dragnea ar fi fost arestaţi dacă ar fi pronunţat o soluţie de achitare, precum şi că procurorii acţionează în mod abuziv, acreditând ideea lipsei de independenţă şi imparţialitate a magistraţilor și decredibilizând totodată şi activitatea procurorilor.

Plenul a apreciat că declarațiile Primului ministru au depăşit limitele admisibile ale discursului public politic şi ale libertăţii de exprimare, aşa cum sunt protejate de art. 10 din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, aducând atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate