BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Construcţii
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Modificari in domeniul achizitiilor publice si al constructiilor

06.01.2009 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 3 din 5 ianuarie 2009 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 228/2008 pentru modificarea si completarea unor acte normative. 

Actul normativ a fost initiat in considerarea necesitatii de a adopta de urgenta o serie de masuri necesare accelerarii executiei lucrarilor de constructie de drumuri de interes national declarate de utilitate publica si care fac obiectul unor investitii prioritare cu finantare externa si finantare de la bugetul de stat.  

Astfel, au fost aduse completari si modificari Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, completarile vizand prevederile referitoare la solutionarea contestatiilor formulate de persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act al autoritatii contractante. 

Se arata ca, prin exceptie, contestatiile referitoare la procedurile de atribuire de lucrari aferente infrastructurii de transport de interes national se formuleaza in conditiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, iar cererile de chemare in judecata formulate in temeiul acestor dispozitii legale sunt de competenta Curtii de Apel Bucuresti si se judeca de urgenta si cu precadere, cu citarea partilor. 

Alte dispozitii stabilesc in sarcina Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, competenta de a solutiona, cu exceptia contestatiilor mai sus mentionate, contestatiile formulate in cadrul procedurilor de atribuire, inainte de incheierea contractului, prin complete specializate, constituite potrivit Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului. 

Si Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii a suferit modificari, noile dispozitii stabilind ca autorizarea executarii lucrarilor de constructii:
– cu caracter militar se face de catre ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale interesate;
– aferente infrastructurii de transport rutier de interes national se face de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, prin directia de specialitate, cu respectarea prevederilor legii privind unele masuri prelabile lucrarilor de constructie de drumuri de interes national, judetean si local si ale normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week