Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Mesajul Premierului interimar cu ocazia Zilei Drapelului Național


26 iunie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Ministerul Afacerilor Interne a dat publicității joi, 25 iunie 2015, mesajul Prim-ministrului interimar Gabriel Oprea cu ocazia Zilei Drapelului Național.

Mesajul integral:

”Ziua Drapelului Național, 26 iunie, este un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei.

În inima fiecărui român, dovedirea atașamentului față de valorile naționale trebuie să ocupe un loc aparte, mai ales acum, în zilele noastre, când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor.

Ca prim-ministru interimar, ca viceprim-ministru pentru securitate națională, consider că în instituțiile statului român trebuie să ne aplecăm mai mult asupra valorilor naționale, pentru a nu uita cine suntem şi încotro vrem să ne îndreptăm. Încurajez organizarea de ceremonii pentru recunoașterea publică a tuturor celor care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului național, dar și pentru comemorarea militarilor care și-au sacrificat viața în misiunile încredințate de țară.

Pentru aceste trei culori – roșu, galben și albastru, militarii români s-au jertfit, pe câmpul de luptă sau în teatrele de operații, apărând democrația și libertatea de care cu toții ne bucurăm astăzi, iar pe aceștia, noi, cei de acasă, îi onorăm și îi cinstim.

Drapelul țării ne reamintește tuturor, în fiecare zi, că patriotismul nu trebuie să fie ca o haină de sărbătoare, pe care o îmbrăcăm de câteva ori pe an. Patriotismul este o stare de spirit, o atitudine permanentă cu care toți suntem datori României.

Drapelul tricolor a fost martorul devenirii noastre ca stat şi ca naţiune. Dar, în egală măsură, el este reperul pe care trebuie să-l luăm în considerare atunci când privim spre viitor. Tricolorul este dovada unităţii pe care trebuie să o păstrăm. Este dovada curajului şi a spiritului de sacrificiu care trebuie să ne însufleţească atunci când ne construim viitorul. Însă, mai important decât atât, tricolorul este legământul pe care fiecare generaţie, inclusiv noi, îl facem pentru apărarea ţării şi a credinţei strămoşeşti.

Fiecare dintre noi este parte a istoriei și suntem cu toții datori să cinstim simbolurile identității noastre naționale.

În numele Guvernului României și al meu personal le mulțumesc tuturor românilor care contribuie, prin performanțele lor, la promovarea valorilor țării noastre în lume.

La mulți ani, Tricolor! La mulți ani, România!”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică