« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ANI ref. propunerea legislativă de eliminare a unei stări de incompatibilitate
26.06.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Agenția Națională de Integritate a dat publicității joi, 25 iunie 2015, un comunicat cu privire la propunerea legislativă pentru modificarea art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, prin care se urmărește condiționarea existenței stării de incompatibilitate, în cazul senatorilor și deputaților, de desfășurarea unor “activități comerciale ce rezultă din documentele ANAF”.

ANI consideră că propunerea reprezintă o piedică pentru prevenirea și combaterea corupției în România și poate genera efecte negative asupra transparenței și legalității procesului decizional, afectând, totodată, angajamentele asumate de România prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Având în vedere modificările urmărite de proiectul legislativ, ANI susține că nu se justifică promovarea unui act normativ care are ca efect aducerea în legalitate a unei situații de incompatibilitate, cu atât mai mult cu cât pe rolul instanțelor de judecată există litigii având ca obiect incompatibilitatea prevăzută de art. 82 din Legea nr. 161/2003.

Art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 prevede următoarele: “Calitatea de deputat și senator este, de asemenea, incompatibilă cu funcția de președinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale, inclusiv băncile […]”.

Modificarea urmărește completarea normei cu sintagma ”la societăţile comerciale ce rezultă din documentele ANAF”.

 
Secţiuni: C. administrativ, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD