Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

ROF al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice
26.06.2015 | Raluca ONUFREICIUC

Secţiuni: Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 455 din data de 24 iunie 2015 a fost publicat Ordinul ministrului justiţiei nr. 1901/2015 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Institutului Naţional de Expertize Criminalistice.

Potrivit regulamentului, Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (I.N.E.C.) se organizează şi funcţionează ca instituţie publică cu personalitate juridică, subordonată Ministerului Justiţiei, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.

I.N.E.C. are ca obiect de activitate efectuarea expertizelor criminalistice.

I.N.E.C. este organizat la nivel central şi la nivel teritorial.

La nivel teritorial, în cadrul I.N.E.C. funcţionează laboratoarele interjudeţene de expertize criminalistice Bucureşti, Braşov, Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

I.N.E.C. este condus de director, iar în lipsa acestuia, de directorul adjunct, numiţi în funcţie, prin ordin al ministrului justiţiei, dintre experţii cu grad profesional maxim şi cu studii juridice care funcţionează în cadrul institutului.

Pe lângă directorul I.N.E.C., ca organ consultativ, funţionează Consiliul I.N.E.C., format din directorul adjunct şi personalul cu funcţii de conducere.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti