Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificări privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale
29.06.2015 | JURIDICE.ro


În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 460 din data de 25 iunie 2015 a fost publicată Legea nr. 166/2015 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale.

Legea aprobă cu modificări OG nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale.

Cea mai importantă modificare se referă la faptul că se limitează numărul de premii ce pot fi acordate, la maxim 100. În acest sens, dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale prin care s-au revendicat premiile se constată depăşirea numărului maxim de premii, se procedează la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.

Se introduce obligația ca fiecărui bon fiscal care îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru a fi câștigător la Loteria bonurilor fiscale să-i fie atribuit automat un număr unic de înregistrare de către o aplicație informatică disponibilă tuturor unităților teritoriale ale ANAF.

Se introduce prevederea că, pentru asigurarea transparenţei, o listă cuprinzând bonurile prin care au fost revendicate premiile identificate printr-un număr unic de înregistrare se publică pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, respectiv pe cel al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Se elimină prevederea care stipula că suma de bani egală cu de 10 ori amenda aplicată, plătită, în scopul continuării activității, de operatorul economic față de care s-a luat măsura suspendării activității, nu se restituie, nici în cazul în care instanța de judecată anulează procesul verbal de contravenție.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate