Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Olanda. O instanță a obligat statul să reducă gazele cu efect de seră


29 iunie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

O instanță din Olanda a decis joi, 25 iunie 2015, că statul trebuie să reducă emisiile cu efect de seră cu cel puțin 25% până în 2020, oferind câștig de cauză celor 900 de cetățeni care au chemat autoritățile în judecată, informează telegraph.co.uk.

Din motivarea hotărârii reiese faptul că magnitudinea schimbărilor climatice obligă la a lua măsuri pentru reducerea gazelor cu efect de seră. Mai mult, statul are obligația de reduce pericolul iminent reprezentat de schimbările climatice, având în vedere datoria autorităților de a proteja și îmbunătăți mediul înconjurător.

Jud. Hans Hofhuis: ”Curtea a obligat statul să reducă volumul total de emisii cu efect de seră într-o manieră în care să fie cu 25% mai mici în 2020, comparativ cu 1990.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii