Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Depunerea cererilor de brevet de inventie prin mijloace electronice

09.01.2009 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 864 din 22 decembrie 2008 a fost publicat Ordinul Directorului general al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci nr. 112/2008 pentru aprobarea Instructiunilor privind depunerea cererilor de brevet de inventie prin mijloace electronice. 

Prin mijloace electronice pot fi depuse: 
– cererile de brevet de inventie pe cale nationala
– solicitarile de deschidere a fazei nationale pentru cererile internationale depuse conform Tratatului de cooperare in domeniul brevetelor
– traducerea revendicarilor cererii de brevet european in care Romania este stat desemnat sau stat in care s-a solicitat extinderea efectelor
– traducerea fasciculului de brevet european in care Romania este stat desemnat sau stat in care s-a solicitat extinderea efectelor. 
 
Pentru depunerea unei cereri de brevet de inventie prin mijloace electronice se foloseste programul Oficiului European de Brevete, denumit "epoline (R) – Online Filing", care poate fi descarcat de pe pagina de internet a OSIM (www.osim.ro) sau de pe pagina de internet a Oficiului European de Brevete (www.epoline.org). 

Mijloacele de autentificare a documentelor transmise si a identitatii persoanelor care comunica cu OSIM cuprind un smart card cu un cod pin asociat si un dispozitiv pentru citirea acestuia, care se elibereaza de Oficiul European de Brevete, gratuit, in baza unei solicitari adresate acestuia. 

Daca solicitantul transmite odata cu cererea un fisier continand actul de transmitere a dreptului la acordarea brevetului de inventie, este necesar ca actul sa fie transmis si pe suport hartie. 

Ordinul va intra in vigoare la data de 1 martie 2009. 

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII 
SSA

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week