« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Mandat european de arestare. Motiv opţional de refuz al executării
30.06.2015 | Paula VÂRBAN

Secţiuni: Drept penal | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 302/2004, situaţia în care mandatul european de arestare a fost emis în scopul executării unei pedepse cu închisoarea, iar persoana solicitată, cetăţean străin, care trăieşte în România şi are o rezidenţă continuă şi legală pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 5 ani, declară că refuză să execute pedeapsa în statul membru emitent constituie un motiv opţional de refuz al executării mandatului european de arestare.
În cazul cetăţeanului străin, incidenţa motivului opţional de refuz al executării prevăzut în dispoziţiile art. 98 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 302/2004 este condiţionată de dovada rezidenţei continue şi legale pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 5 ani. (Decizia nr. 479 din 9 aprilie 2015 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect executare mandat european de arestare)

Avocat Paula Vârban

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD