Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Asociatia Magistratilor din Romania despre OUG nr. 230/2008 ref. cumulul pensiei cu salariul
09.01.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat:  

"Fata de interventia clarificatoare a premierului Romaniei, dl. Emil Boc, cu privire la ratiunea care a fundamentat Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 230/2008, Asociatia Magistratilor din Romania solicita Consiliului Superior al Magistraturii, in realizarea atributiilor de garant al independentei puterii judecatoresti prevazuta de art. 1 alin. 2 din Legea nr. 304/2004 si art. 1 alineatul 1 din Legea 317/2004 si Presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie in calitate de reprezentant al puterii judecatoresti potrivit art. 3 alin.1 lit.c din Legea nr. 317/2004, sa ia atitudine publica fata de afirmatiile facute de premierul Romaniei, dl. Emil Boc, in declaratia de presa din data de 7 ianuarie 2009.

Sintagma folosita de domnia sa, "…dorim ca in sistem sa intre sange proaspat" creeaza puternice nelinisti si duce la ideea clara a discriminarii pe criteriu de varsta, ca politica oficiala.

Intr-o atare situatie, Asociatia Magistratilor din Romania, solicita celor abilitati de lege a-i reprezenta si apara, sa faca demersurile necesare nationale ori de alta natura, in a elucida chestiunea de o mare gravitate privitoare la discriminarea dupa timpul nasterii fiecaruia dintre noi, interzisa oriunde in lume.

Pe de alta parte, interventia urmeaza a clarifica o a doua forma de discriminare, in raport cu nediferentierea profesiilor, dupa felul muncii, competenta, importanta sociala si alte criterii indispensabile singularizarii functiunilor si identificarii profesiilor intr-un stat.

In acelasi timp pozitia publica ar trebui sa releve gravele incalcari ale principiului neretroactivitatii si sperantei legitime, precum si a altor institutii de drept consacrate national si mai ales international.

Totodata, Asociatia Magistratilor din Romania solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa releve demersurile operate in vederea salvgardarii blocajului activitatii de judecata, consecinta a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 223 din 30 decembrie 2008 si a respectarii drepturilor salariale trecute si prezente ale magistratilor.

Consiliul Superior al Magistraturii va trebui sa explice corpului de magistrati, compatibilizarea blocajului de posturi cu lipsa de magistrati prezenta, cu consecinta posibilitatii blocarii sistemului judiciar, contrar obligatiilor asumate de Romania.

Tot astfel, se asteapta din partea Consiliului Superior al Magistraturii, demersuri utile in vederea respectarii dreptului de indemnizare pentru munca suplimentara efectuata.

Asociatia Magistratilor din Romania solicita discutarea publica a consecintelor juridice pe care le implica Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 223/2008 pentru sistemul judiciar.

In speranta ca discriminarile dupa timpul nasterii si dupa profesie vor fi inlaturate, solicitam Consiliului Superior al Magistraturii sa comunice Asociatiei Magistratilor din Romania demersurile intreprinse pe cele doua planuri si cu privire la intrevederea solicitata in acest scop.

Prof. univ. dr. Mona Maria Pivniceru
Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania"

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.