Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Sesizare prim-procuror
09.01.2009 | JURIDICE.ro, ANI

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, a sesizat, la data de 8 ianuarie 2009, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi cu privire la infractiunea de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, savarsita de catre domnul VALENTIN IORDAN, Prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Conform actului normativ mentionat, Agentia Nationala de Integritate a verificat averea acestuia si a constatat ca domnul Valentin Iordan nu a respectat dispozitiile legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese.

In urma analizarii declaratiilor de avere datate 24.03.2005, 03.11.2006, 04.06.2008 si a documentelor solicitate institutiilor competente, au rezultat aspecte care au fost apreciate ca fiind indicii cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 292, Cod Penal, asupra caruia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului competent.

Nota JURIDCE.ro: Iulian Ispir, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi a declarat pentru Cotidianul: „Inca nu am ajuns la finalul anchetei, nu putem preciza nimic acum. Am tinut cont de sesizarea primita la ANI si, pana la terminarea verificarilor, domnul Iordan ramane in functie. Desigur, in cazul sau opereaza prezumtia de nevinovatie si numai in cazul in care este decisa inceperea urmaririi penale, CSM poate decide suspendarea sa din functie pe durata procesului.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.