Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Solutii ale Comisiei de proceduri fiscale
09.01.2009 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 864 din 22 decembrie 2008 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1754/2008 pentru aprobarea Deciziei Comisiei de proceduri fiscale nr. 2/2008. 

Comisia de proceduri fiscale a interpretat o serie de dispozitii legale, dintre care mentionam: 

1. In aplicarea art. 231 din Codul de procedura fiscala, termenele in curs la data intrarii in vigoare a Codului se calculeaza dupa normele legale in vigoare la data cand acestea au inceput sa curga. Intreruperea si/sau suspendarea termenului de prescriptie se supun/supune normelor in vigoare la data cand acestea s-au produs. 

2. In aplicarea art. 149 alin. (12) din Codul de procedura fiscala, coroborat cu art. 150 alin. (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare, sumele datorate autorilor de catre debitorul poprit, ca urmare a utilizarii operelor lor, nu sunt exceptate de la masura indisponibilizarii. 

3. In aplicarea prevederilor art. 141 din Codul de procedura fiscala, pentru sumele care nu reprezinta venituri proprii ale institutiilor publice finantate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale, dupa caz, recuperarea prin executare silita se efectueaza in baza titlurilor executorii obtinute ca urmare a unor actiuni la instantele judecatoresti competente, care urmeaza a fi transmise spre executare organului fiscal competent. 

4. In aplicarea art. 19 din OG nr. 70/1997 privind controlul fiscal si a art. 105 alin. (3) coroborat cu art. 213 din Codul de procedura fiscala, in situatia contestatiilor formulate impotriva actelor de inspectie fiscala prin care au fost reverificate aceeasi perioada si acelasi tip de obligatie fiscala si pentru care s-a constatat ca nu au existat date suplimentare necunoscute organelor fiscale la data efectuarii verificarii anterioare, se vor mentine obligatiile fiscale stabilite prin actele de inspectie fiscala anterioare. 

5. In aplicarea art. 115 din Codul de procedura fiscala, pentru contribuabilii aflati in procedura insolventei, stingerea creantelor fiscale se realizeaza in ordinea stabilita de judecatorul-sindic, pentru toata perioada in care contribuabilul se afla in aceasta procedura, indiferent de modalitatea de stingere a obligatiilor fiscale. 

6. In aplicarea art. 61 alin. (3) din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei, pentru operatiunile vamale inscrise in declaratiile vamale inregistrate la autoritatea vamala pana la data de 31 decembrie 2006, majorarile de intarziere aferente diferentelor de taxe vamale stabilite la controlul vamal ulterior se calculeaza potrivit reglementarilor vamale in vigoare la momentul inregistrarii acestora.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII
SSA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.