Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Plan de acțiune pentru impozitarea echitabilă și eficientă a companiilor


30 iunie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Comisia Europeană a dat publicității vineri, 26 iunie 2015, un comunicat cu privire la planul de acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale, asigurarea de venituri sustenabile și consolidarea pieței unice pentru companii, prezentat la 17 iunie 2015.

Planul urmărește îmbunătățirea sistemului de impozitare în UE, făcându-l mai echitabil, eficient și favorabil creșterii și face parte din agenda Comisiei de combatere a evaziunii fiscale, prin asigurarea unei piețe unice mai echitabile și prin promovarea creării de locuri de muncă, a creșterii economice și a investițiilor în Europa.

Printre acțiunile cheie se numără: o strategie de relansare a bazei fiscale consolidate comune a companiilor, măsuri de mărire a transparenței fiscale și un cadru pentru garantarea unei impozitări efective în locul în care sunt generate profiturile.

Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, a declarat: ”Impozitarea companiilor din UE necesită o reformă radicală. În numele creșterii, competitivității și echității, statele membre trebuie să-și unească eforturile și toți trebuie să contribuie în mod echitabil. Comisia a pus bazele unei noi abordări în materie de impozitare a companiilor din UE. Responsabilitatea de a o valorifica le revine acum statelor membre.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro