Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
4 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Dan Lupascu: "Pentru prima data o hotarare judecatoreasca nu va fi executata"
09.01.2009 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Ieri, in prima sedinta de Plen a CSM din anul 2009, jud. Dan Lupascu s-a referit la Decizia Curtii Constitutionale nr. 1222/2008 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Presedintele Romaniei, pe de o parte, si puterea judecatoreasca, reprezentata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte.

Dan Lupascu: "Recenta decizie a Curtii Constitutionale care constata conflictul juridic de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei si puterea judecatoreasca m-a pus pe ganduri foarte serios. E prima data in istorie cand Curtea Constitutionala constata un conflict juridic intre puterea judecatoreasca si presedintele Romaniei. Nu stiu cine are dreptate. Promit sa studiez problema. Insa pentru prima data o hotarare judecatoreasca nu va fi executata."

Reactia lui Traian Basescu: "As vrea sa fac o mentiune pentru ca intr-un fel sau altul a deschis-o domnul Lupascu. Si nu as vrea sa ramana un secret daca tot a fost deschisa. Nu am avut-o in obiectivul de a fi abordata ca subiect. Conflictul intre Presedinte si Inalta Curte. Probabil ca arata ca nici Justitia nu poate face chiar orice. Adica sa oblige pe presedintele Romaniei sa faca general un ofiter. Asa ceva nu se poate."

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “Dan Lupascu: "Pentru prima data o hotarare judecatoreasca nu va fi executata"”

  1. Ma intreb cum ar analiza Curtea Europena a Drepturilor Omului aceasta situatie prin prisma unei posibile incalcari a art. 6 alineat 1 din Conventie (neexecutarea unei hotarari judectoresti irevocabile, favorabile reclamantului, fara a se putea retine vreo culpa in sarcina acestuia, pentru a justifica ingerinta), singur sau in combinatie cu art. 1 din Protocolul aditional nr. 1 (desi hotararea in baza careia reclamantului trebuia sa i se acorde gradul de general de brigada, cu evidente consecinte financiare, nu va fi executata, acestuia nu i s-a acordat nicio despagubire) sau/si cu art. 14 din Conventie (a se vedea hotararea data de Curte in cauza Driha si urmatoarele din aceeasi serie, ultima fiind Gavris c. Romaniei, din 8 ianuarie 2009) si ce solutie ar da.

    Sonia Cososchi

  2. Tomescu Daniel spune:

    Ce mai conteaza o condamnare in plus la CEDO? Credeti ca nu va dormi Presedinte sau cei din CCR bine noaptea?

  3. Ionel Popescu spune:

    Nu are nicio importanta ce dispune legea si jurisprudenta CEDO. ceea ce conteaza e ceea ce i se pare normal si firesc marelui presedinte jucator. El stabileste ce are si ce nu are dreptul sa dispuna o instanta de judecata. Intre Basescu si Luka?enko diferentele sunt aproape insesizabile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate