Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Botoșani. Trafic de droguri de risc şi de mare risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Percheziţii domiciliare


1 iulie 2015 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DIICOT-Botoșani. Trafic de droguri de risc şi de mare risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Percheziţii domiciliare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Iaşi, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, au efectuat, în data de 30 iunie 2015, un număr de 23 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Botoşani (20), Suceava (două) şi Iaşi (una), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate, formate din 40 de persoane, specializate în trafic de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, pe raza judeţului Botoşani, au fost puse bazele unor grupări infracţionale organizate care au acţionat până în cursul anului 2015, în mod coordonat, desfăşurând în mod repetat activităţi de procurare, transport, ambalare, deţinere în vederea vânzării, distribuţie şi vânzare, fără drept, de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, obţinând importante foloase materiale, fără a ţine seama de efectul nociv asupra sănătăţii consumatorilor.
Astfel, au fost identificate pe raza municipiului Botoşani – palierele de organizare şi coordonare a activităţilor ilicite şi unul de execuţie – un număr de două grupări infracţionale organizate, interconectate între ele, constituite în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi de risc, precum şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Drogurile şi substanţele cu caracter psihoactiv erau comercializate cu sume cuprinse între 60 şi 100 lei/gram, pe raza municipiilor Botoşani şi Suceava, în regim stradal, pe bază de comenzi telefonice.

În cauză au fost identificaţi peste 60 de consumatori.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

La sediul DIICOT-Botoşani vor fi audiate 75 de persoane.

În cauză, s-a beneficiat de suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii