Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Gheorghe Piperea a discutat cu Avocatul Poporului despre practica neunitară în materia dosarelor privind clauzele abuzive


1 iulie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Avocatul Poporului a dat publicității marți, 30 iunie 2015, un comunicat cu privire la practica neunitară a instanțelor de judecată.

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, Ecaterina Teodorescu, adjunct al Avocatului Poporului, Emma Turtoi, șef birou contencios constituțional și recurs în interesul legii, și Ecaterina Mirea, șef serviciu contencios, s-au întâlnit cu prof. Gheorghe Piperea pentru a discuta despre practica neunitară a instanțelor de judecată atât în materia disjungerii dosarelor colective inițiate de consumatorii produselor financiare împotriva instituțiilor de credit, cât și cu privire la legalitatea clauzelor care impun suportarea de către consumatorii produselor financiare a riscului valutar.

Părțile au convenit identificarea hotărârilor judecătorești definitive din care să reiasă practica neunitară în materia expusă de oaspete. Ulterior intrării în posesia hotărârilor judecătorești definitive, acestea vor fi analizate și se va proceda conform prevederilor legale.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii