Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT. Constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, abuz în serviciu. Trimitere în judecată


2 iulie 2015 | Camelia ENACHE, Georgiana-Camelia LUCIU, Camelia ENACHE
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DIICOT. Constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, abuz în serviciu. Trimitere în judecată.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
C. G., C. L. N., pentru infracţiunile de:
constituirea unui grup infracţional organizat,
folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect,
delapidare în formă continuată,
spălare de bani cu privire la primul inculpat;
B. L. G. pentru infracţiunile de:
constituirea unui grup infracţional organizat,
spălare de bani;
C. V. M. pentru infracţiunile de:
constituirea unui grup infracțional organizat,
complicitate la infracțiunea de spălare de bani,
fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată;
P. I. pentru infracţiunile de:
constituirea unui grup infracţional organizat,
abuz în serviciu în formă continuată,
fals intelectual în formă continuată.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că inculpatul C. G., în calitate de asociat al S. C. C&C MH CONFORT S. R. L., dar și de administrator al S. C. GORNO CG S. R. L., a folosit cu rea-credință bunurile societății S. C. C&C MH CONFORT S. R. L. într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, ori pentru a favoriza o altă societate în care avea interese directe sau indirecte (S. C. GORNO CG S. R. L.) însuşindu-şi în interesul său trei bunuri imobile în valoare de 8.172.178,31 lei. Acelaşi inculpat a inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din partenerul său de afaceri, inculpatul C. L. N., dar și din persoanele sale de încredere, inculpații B. L. G. și C. V. M..
La acest grup infracțional, a aderat și inculpatul P. I., care a sprijinit sub orice formă acest grup iniţiat de către inculpatul C. G.
Inculpații menționați mai sus au acţionat ca un grup infracțional organizat în perioada august 2012 și până la data de 13 mai 2015, în mod coordonat, pentru obținerea scopului urmărit.
Astfel, prin hotărârile Adunării Generale a Asociaților, precum și a contractului de cesiune părți sociale ale S. C. C&C MH CONFORT S. R. L. către B. L. G., inculpatul C. G., în calitate de persoană responsabilă cu controlul și supravegherea gestiunii a S. C. C&C MH CONFORT S. R. L., a transferat împreună cu inculpatul C. L. N., 3 bunuri imobile aparținând societății ai cărei asociați erau, către o altă societate, respectiv S. C. GORNO CG S. R. L., pentru ca în final acestea să fie însușite, în fapt, de către inculpatul C. G..
Inculpata C. V. M., în calitate de asociat și administrator al S. C. REAL RO PROJECT S. R. L. a semnat mai multe înscrisuri sub semnătură privată atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care, prin folosirea înscrisurilor respective, a contribuit la falimentul S. C. GORNO CG S. R. L., înscrisurile respective producând astfel, consecințe juridice.
Prin încălcarea și îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu, precum și prin fals intelectual, inculpatul P. I. a stabilit pentru cele 4 bunuri imobile o valoare de 8 ori mai mică decât valoarea contabilă, adică de 1.491.450 lei.
Acesta, în calitate de expert evaluator, membru ANEVAR a întocmit, la 29 august 2015, câte un raport de evaluare a proprietății imobiliare pentru fiecare dintre bunurile ce fac obiectul cauzei, rapoartele de evaluare fiind încheiate cu încălcarea prevederilor legale și prin îndeplinirea în mod defectuos a atribuțiilor de serviciu, cauzând în acest fel o pagubă persoanei juridice S. C. C&C MH CONFORT S. R. L.. Totodată, inculpatul P. I. a introdus în cuprinsul rapoartelor de evaluare date cheie de intrare nereale, atestând împrejurări necorespunzătoare adevărului, având drept consecință subevaluarea bunurilor imobile.
Astfel, în urma acțiunii de subevaluare a bunurilor imobile aflate în patrimoniul S. C. C&C MH CONFORT S. R. L., valoarea acestora a fost diminuată de 8,04 ori față de valoarea lor contabilă.
Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii de delapidare este de 8.172.178,31 lei, reprezentând valoarea înregistrată în contabilitate a celor 3 bunuri imobile scoase din patrimoniul S. C. C&C MH CONFORT S. R. L. la data de 31 iulie 2012.
În urma săvârșirii infracțiunilor de delapidare și folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect (infracțiuni premisă), cele 3 bunuri imobile deținute de către S. C. C&C MH CONFORT S. R. L., au intrat în patrimoniul S. C. GORNO CG S. R. L. sub formă de aport în natură-părți sociale, iar apoi, în proprietatea lui B. L. G., care a cunoscut că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni.
Bunurile imobile ce au făcut obiectul infracțiunii de delapidare, sunt deținute și folosite în fapt de către inculpatul C. G., cunoscând că ele provin din săvârșirea infracțiunilor de delapidare și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Mehedinţi.

Faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 4 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Camelia Enache

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro