« Flux noutăţi
Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE

Consiliul de Mediere a organizat conferința Rolul mediatorului în litigiile dintre consumatori și profesioniști în lumina Directivei 2013/11/UE și a Directivei 2008/52/CE. Cum a fost
03.07.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Consiliul de Mediere a dat publicității joi, 2 iulie 2015, un comunicat cu privire la conferința ”Rolul mediatorului în litigiile dintre consumatori și profesioniști în lumina Directivei 2013/11/UE și a Directivei 2008/52/CE”, organizată miercuri, 1 iulie 2015, la Palatul Parlamentului, de Consiliu în parteneriat cu Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

Discuțiile s-au concentrat pe necesitatea corelării legislației interne la reglementările europene sub aspectul implementării Directivei 2013/11/UE în domeniul SAL și al Regulamentului (UE) nr. 524/2013 privind SOL.

Reprezentanții Camerei Deputaților și-au manifestat susținerea față de inițiativa Consiliului, subliniind disponibilitatea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților în vederea completării legislației în domeniul medierii cât și dorința de a sprijini Consiliul de Mediere prin inițiativă legislativă.

Membrii prezenți ai Consiliului de Mediere, Bogdan Mitroi Mugur – președinte, Daniel Șuștac Zeno – vicepreședinte, și Ion Dedu – membru al Consiliului de Mediere și membru în Comisia Permanentă, au prezentat, în partea a doua a conferinței aspectele tehnice de organizare realizate în cadrul Corpului Profesional al Mediatorilor din România. De asemenea, și-au manifestat dezaprobarea pentru inițiativele legislative în domeniul SAL, promovate de către ANPC, BNR și ASF, prezentând deficiențele majore de interpretare și aplicare a Directivei SAL.

Punctul de vedere sumarizat la finalul conferinței a concluzionat că se impune de urgență adoptarea unei legislații specifice în domeniul SAL, legislație în care să fie cuprinsă și activitatea de mediere ca o metodă alternativă de soluționare a disputelor, specifică procedurii SAL.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.