« Flux noutăţi
Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE

Consiliul de Mediere a organizat conferința Rolul mediatorului în litigiile dintre consumatori și profesioniști în lumina Directivei 2013/11/UE și a Directivei 2008/52/CE. Cum a fost
03.07.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Consiliul de Mediere a dat publicității joi, 2 iulie 2015, un comunicat cu privire la conferința ”Rolul mediatorului în litigiile dintre consumatori și profesioniști în lumina Directivei 2013/11/UE și a Directivei 2008/52/CE”, organizată miercuri, 1 iulie 2015, la Palatul Parlamentului, de Consiliu în parteneriat cu Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

Discuțiile s-au concentrat pe necesitatea corelării legislației interne la reglementările europene sub aspectul implementării Directivei 2013/11/UE în domeniul SAL și al Regulamentului (UE) nr. 524/2013 privind SOL.

Reprezentanții Camerei Deputaților și-au manifestat susținerea față de inițiativa Consiliului, subliniind disponibilitatea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților în vederea completării legislației în domeniul medierii cât și dorința de a sprijini Consiliul de Mediere prin inițiativă legislativă.

Membrii prezenți ai Consiliului de Mediere, Bogdan Mitroi Mugur – președinte, Daniel Șuștac Zeno – vicepreședinte, și Ion Dedu – membru al Consiliului de Mediere și membru în Comisia Permanentă, au prezentat, în partea a doua a conferinței aspectele tehnice de organizare realizate în cadrul Corpului Profesional al Mediatorilor din România. De asemenea, și-au manifestat dezaprobarea pentru inițiativele legislative în domeniul SAL, promovate de către ANPC, BNR și ASF, prezentând deficiențele majore de interpretare și aplicare a Directivei SAL.

Punctul de vedere sumarizat la finalul conferinței a concluzionat că se impune de urgență adoptarea unei legislații specifice în domeniul SAL, legislație în care să fie cuprinsă și activitatea de mediere ca o metodă alternativă de soluționare a disputelor, specifică procedurii SAL.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Secţiuni/categorii: ANUNTURI, Mediere

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD