Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

AMR organizeaza o reuniune de urgenta a asociatiilor profesionale ale magistratilor
15.01.2009 | JURIDICE.ro

Comunicat AMR:
 
"Asociatia Magistratilor din Romania organizatie nationala, profesionala, apolitica, de utilitate publica, a judecatorilor si procurorilor, membra a Uniunii Internationale a Magistratilor si a Asociatiei Europene a Magistratilor, cu sediul in Bucuresti, B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, cod postal 050014, COD FISCAL: 11760036, prin reprezentant legal Mona-Maria Pivniceru, presedinte, adreseaza tuturor asociatiilor profesionale ale magistratilor din Romania invitatia pentru o intalnire de dezbateri cu rolul de a identifica o abordare unitara a problemelor cu care sistemul judiciar din Romania se confrunta.

Demersul nostru este argumentat de gravitatea erorilor comise cu staruinta de celelalte puteri in stat asupra unor chestiuni care, axiomatic definesc justitia ca putere in stat, de minimalizarea rolului justitiei, de instigarea publica practicata – explicit sau subliminal – de puterea executiva impotriva judecatorilor prin proasta informare publica asupra realitatilor ce privesc sistemul judiciar, de confuzia intretinuta mediatic asupra veniturilor magistratilor, calitatea activitatii lor, conditiile de activitate, incarcatura instantelor, titlurile executorii privind restantele salariale pentru magistrati, finantarea sistemului judiciar in conditiile fluctuatiilor politice si economice. 

Reactiile asociatiilor profesionale isi demonstreaza zilnic necesitatea in conditiile in care Consiliul Superior al Magistraturii manifesta o inertie inexplicabila in acest sens.  

O abordare unitara din partea tuturor asociatiilor este insa esentiala pentru a asigura o exprimare univoca a principiilor de baza ale profesiei de magistrat opusa modalitatilor tot mai variate de vulgarizare a functiei si statului acestuia intr-un stat democratic. 

In conditiile in care veti gasi justificat apelul A.M.R., va rugam sa onorati invitatia noastra pentru data de 25 ianuarie 2009, orele 12:00, la sediul din Bucuresti al Asociatiei Magistratilor din Romania. 

Cu deosebita consideratie, 
 
Prof. univ. dr. Mona-Maria Pivniceru 

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania
Judecator Curtea de Apel Iasi"

In acelasi sens, AMR a dat publicitatii si un comunicat in cuprinsul caruia se arata ca, "data fiind subminarea autoritatii judecatoresti de catre politic prin acuzatii grave si nedovedite la adresa corpului de magistrati, prin crearea unui climat de neincredere in actul de justitie si prin disimularea problemelor adevarate ale sistemului judiciar in dosul drepturilor salariale restente abil manevrate ca unica problema de sistem, Asociatia Magistratilor din Romania a solicitat o intrevedere cu Presedintele Romaniai, domnul Traian Basescu, si cu Primul Ministru al Romaniei, domnul Emil Boc, in scopul decelarii sensului si orientarii politicii de stat in privinta sistemului judiciar si a compatibilizarii ei cu respectarea Constitutiei Romaniei si a tratatelor internationale la care Romania este parte".


Aflaţi mai mult despre
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.