Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Suplimentarea posturilor din sistemul justiţiei
06.07.2015 | Raluca ONUFREICIUC

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 486 din data de 2 iulie 2015 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 486/2015 privind aprobarea unor măsuri administrative pentru buna funcţionare a instituţiilor din sistemul justiţiei.

Actul normativ stabilește suplimentarea numărului de posturi din sistemul justiției, astfel:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie funcţionează cu un număr maxim de 549 de posturi, față de 539, cât era stabilit până în prezent.

Ministerul Justiției dispune de un aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcţii, servicii, birouri, compus din 319 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului şi cele ale Direcţiei de implementare a proiectelor finanţate din împrumuturi externe (DIPFIE) şi Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP).

Numărul maxim de posturi pentru instanţele judecătoreşti se suplimentează cu 20 de posturi de judecător şi 70 de posturi de personal auxiliar de specialitate.

Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public se suplimentează cu 60 de posturi de personal auxiliar de specialitate.

Numărul maxim de posturi de procurori şi personal auxiliar de specialitate din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se suplimentează cu 50 de posturi de procuror şi 10 posturi de personal auxiliar de specialitate.

Numărul de posturi de personal auxiliar de specialitate şi administrativ din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism se suplimentează cu 32 de posturi. Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public se modifică în mod corespunzător.

Numărul de posturi de personal de probaţiune se suplimentează cu 10 posturi.

Secţiuni: Comunicate parchete, Lege 9, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO