Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Suplimentarea posturilor din sistemul justiţiei


6 iulie 2015 | Raluca ONUFREICIUC

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 486 din data de 2 iulie 2015 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 486/2015 privind aprobarea unor măsuri administrative pentru buna funcţionare a instituţiilor din sistemul justiţiei.

Actul normativ stabilește suplimentarea numărului de posturi din sistemul justiției, astfel:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie funcţionează cu un număr maxim de 549 de posturi, față de 539, cât era stabilit până în prezent.

Ministerul Justiției dispune de un aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcţii, servicii, birouri, compus din 319 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului şi cele ale Direcţiei de implementare a proiectelor finanţate din împrumuturi externe (DIPFIE) şi Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP).

Numărul maxim de posturi pentru instanţele judecătoreşti se suplimentează cu 20 de posturi de judecător şi 70 de posturi de personal auxiliar de specialitate.

Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public se suplimentează cu 60 de posturi de personal auxiliar de specialitate.

Numărul maxim de posturi de procurori şi personal auxiliar de specialitate din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se suplimentează cu 50 de posturi de procuror şi 10 posturi de personal auxiliar de specialitate.

Numărul de posturi de personal auxiliar de specialitate şi administrativ din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism se suplimentează cu 32 de posturi. Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public se modifică în mod corespunzător.

Numărul de posturi de personal de probaţiune se suplimentează cu 10 posturi.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii