Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Regulament UE. Incurajarea consumului de fructe in scoli

16.01.2009 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicat Regulamentul (CE) nr. 13/2009 al Consiliului din 18 decembrie 2008 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1290/2005 privind finantarea politicii agricole comune si a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 de instituire a unei organizari comune a pietelor agricole si privind dispozitii specifice referitoare la anumite produse agricole („Regulamentul unic OCP”) in vederea instituirii unui program de incurajare a consumului de fructe in scoli.

In vederea formarii obiceiurilor alimentare ale scolarilor, se militeaza pentru o crestere durabila a consumului de fructe si legume in alimentatia copiilor printr-un program de incurajare a consumului de fructe in randul acestora.

Cresele, institutiile prescolare, scolile primare si gimnaziile se numara printre institutiile de invatamanat care beneficiaza de acest program.

Statele membre care doresc sa beneficieze de un astfel de program ar trebui, in prealabil, sa elaboreze o strategie nationala sau regionala.

Programul ar trebui sa se aplice incepand cu anul scolar 2009-2010.

Text Regulament >>

Nota JURIDICE.ro: Romania a elaborat Legea nr. 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate