Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Lipsa înscrisurilor concludente privind depunerea în termen a cererii de recurs
07.07.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este întemeiată excepția tardivității recursului, în situația în care recurenta a depus înscrisuri privind preluarea de către CN Poșta Română SA a unei recomandate, fără, însă, ca din aceste înscrisuri să rezulte în mod convingător legătura între recomandată și recursul ce face obiectul cauzei. Față de cele de mai sus, Înalta Curte a apreciat că, în cauză, nu s-a făcut dovada depunerii cererii de recurs prin corespondență și a datei la care aceasta a fost predată spre expediere și nici a existenței vreuneia din situațiile prevăzute de art. 103 alin. (1) teza a II-a C. proc. civ. (art. 186 NCPC), astfel că se impune respingerea recursului ca tardiv formulat. (Decizia nr. 2188 din 13 mai 2014 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare act administrativ)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti