Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Mihai Daraban ref. promovarea externă a companiilor românești


8 iulie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Mihai Daraban, președintele CCIR, a declarat luni, 6 iulie 2015, că promovarea externă a companiilor ar trebui să fie o prioritate pentru România, fiind necesare noi abordări în această direcție, informează ccir.ro.

Mihai Daraban: ”Cred că se impun noi abordări, prin facilitarea de parteneriate cu companii din diverse țări. Cred că s-a ajuns la o anumită saturație pe spațiul intracomunitar, trebuie ieșit în afară, iar statul trebuie să vina în sprijinul companiilor […]. Sunt vreo 22.052 de exportatori în România, dar primii 1.000 dețin 82,4% din exportul României, ca să nu mai vorbesc că primele cinci companii dețin 14,4% din exporturi. În primele 100 sunt doar trei firme cu capital românesc, deci trebuie să ne pună pe gânduri aceste cifre, avem mult de lucru.”

Președintele CCIR a subliniat faptul că firmele românești trebuie să caute și alte surse de finanțare, în afara sistemului bancar, precum parteneriatele externe sau piața de capital.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii