Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Luare de mită, dare de mită. Trimitere în judecată


8 iulie 2015 | Camelia ENACHE, Georgiana-Camelia LUCIU, Camelia ENACHE
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DNA. Luare de mită, dare de mită. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului A. F. M., comisar șef și director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită;
și în stare de libertate, a inculpaților:
C. I., în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită și
S. P., în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la dare de mită și complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La sfârșitul lunii decembrie 2014, inculpatul A. F. M., în calitate de director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, beneficiind de ajutorul inculpatului S. P., a primit de la inculpatul C. I. suma de 4.000 euro, în scopul de a-i facilita liberarea condiționată a fiului acestuia din urmă (admiterea cererii de liberare condiționată de către comisia de liberări condiționate din cadrul penitenciarului respectiv).
La data de 30 decembrie 2014, ulterior remiterii sumei respective, a fost întrunită comisia de liberări condiționate din care a făcut parte și inculpatul A. F. M., toți membrii comisiei votând negativ cererea de liberare condiționată a deținutului, propunând totodată Judecătoriei Giurgiu amânarea cererii respective.
Ulterior, la data de 17 februarie 2015, instanța de judecată a admis cererea de liberare condiționată a deținutului respectiv.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului A. F. M. 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsura preventivă și asiguratorie dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Camelia Enache

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro