Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Aplicațiile preinstalate de pe dispozitivele cu Android, nou motiv de litigiu împotriva Samsung


9 iulie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Cyberlaw, Drept comercial, Protecția consumatorilor
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Autoritatea de protecție a drepturilor consumatorilor din Shanghai (Shanghai Consumer Rights Protection Commission) a formulat mai multe cereri de chemare în judecată împotriva producătorului de telefoane mobile Samsung, precum și împotriva producătorului chinez Oppo, pe motiv că taxează suplimentar utilizatorii prin pachetul de aplicații suplimentare preinstalate, informează go4it.ro.

Autoritatea a descoperit că majoritatea aplicațiilor preinstalate nu permite dezinstalarea și taxează suplimentar consumatorii prin folosirea conexiunii la internet. Dintre dispozitivele Samsung, cel mai împovărat de crapware (aplicații preinstalate) este modelul Galaxy Note 3, cu 44 aplicaţii instalate (versiunea oficială Android KitKat este livrată de Google cu 31 aplicaţii). Premiant este însă modelul Find 7a al producătorului Oppo, împovărat cu un bagaj de 71 aplicaţii.

Companiile sunt acuzate că au încălcat prevederile privind drepturile consumatorilor, întrucât nu informează cumpărătorii despre aceste aplicații, autoritatea din Shanghai urmărind obligarea producătorilor la etichetarea aplicaţiilor incluse pe ambalajul dispozitivelor, respectiv includerea de instrucţiuni pentru înlăturarea completă a acestora de către utilizatori. Samsung şi Oppo au la dispoziţie 15 zile pentru formularea unui răspuns.

Tao Ailian, secretar general al autorității: ”Litigiul este cea mai recentă încercare a noastră pentru a proteja drepturile consumatorilor, după ce alte măsuri au eşuat. Sperăm că măsurile luate vor forţa şi alte companii din acest sector să pună capăt practicii nerezonabile, dar foarte comună, de a preinstala aplicaţii fără a spune consumatorilor”.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro