JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA
Print Friendly, PDF & Email

Curtea Constitutionala: Legea de modificare a legii tinerilor incalca dreptul de proprietate privata
22.01.2009 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Curtea Constitutionala a publicat pe site-ul propriu Decizia nr. 55 din 14 ianuarie 2009 asupra sesizarii de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea Legii tinerilor nr. 350/2006.

Curtea Constitutionala a decis ca dispozitii din legea de modificare a legii tinerilor sunt neconstitutionale intrucat dispun transferarea, in patrimoniul Consiliului National al Fundatiilor pentru Tineret, a unor imobile care s-au aflat in posesia Uniunii Tineretului Comunist, incalcand astfel dreptul la proprietate privata

In motivare se arata: "De altfel, obligarea fundatiilor judetene pentru tineret care si-au exprimat anterior adeziunea sa faca parte din Fundatia Nationala pentru Tineret este contrara principiului libertatii de asociere a membrilor acesteia, de vreme ce se impune, prin lege, apartenenta la o alta persoana juridica de drept privat, Consiliul National al Fundatiilor pentru Tineret."

Dreptul de proprietate privata este incalcat intrucat se transfera in patrimoniul Consiliului National al Fundatiilor pentru Tineret imobile care s-au aflat in posesia Uniunii Tineretului Comunist, imobile care, anterior anului 1990, au fost folosite pentru "instruirea practica a tineretului pentru apararea patriei."

Text Decizie >>

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate