TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea dispozițiilor legale privind detașarea transnațională
10.07.2015 | Radu NICOLESCU


În Monitorul Oficial al României nr. 476/30.06.2015 s-a publicat OUG nr. 28/2015 („OUG nr. 28/2015”) pentru modificarea și completarea Legii nr. 344/2006 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale („Legea nr. 344/2006”).

Una dintre principalele modificări aduse Legii nr. 344/2006 se referă la extinderea sferei de aplicabilitate a acestui act normativ.

În acest sens, prevederile Legii nr. 344/2006 se vor aplica și întreprinderilor stabilite pe teritoriul României care, în cadrul prestării de servicii transnaționale, detașează, pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene („UE”), al Spațiului Economic European („SEE”) sau pe teritoriul Confederației Elvețiene („Elveția”), salariați cu care au stabilite raporturi de muncă, în următoarele situații: 
– în cadrul unui contract încheiat între angajatorul român care face detaşarea şi beneficiarul prestării de servicii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul mai sus menționat (UE, SEE sau Elveţia); 
– la o altă companie care aparţine grupului de întreprinderi din care face parte angajatorul român, situată pe teritoriul mai sus menționat (UE, SEE sau Elveţia); 
– agenților de muncă temporară din România care pun salariați la dispoziţia unei întreprinderi utilizatoare stabilită sau care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul mai sus menționat (UE, SEE sau Elveţia).

De asemenea, au fost introduse în cuprinsul Legii nr. 344/2006 și prevederi prin care se definesc termeni precum: 
– “salariat detașat pe teritoriul României”; 
– “salariat detașat de pe teritoriul României”;
– “salariu minim”;
– “cheltuieli generate de detașare”;
– “indemnizație specifică detașării”.

Modificările aduse Legii nr. 344/2006 de OUG nr. 28/2015 au intrat în vigoare la data de 30 iunie 2015.

Avocat Radu Nicolescu
Senior Lawyer DUNCEA, ŞTEFĂNESCU & ASOCIAŢII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate