Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Modificarea cererilor de înscriere la examenul de primire în profesia de avocat
10.07.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității joi, 9 iulie 2015, Decizia nr. 13 din 3 iulie 2015 a Comisie Permanente prin care se rectifică Anexele nr. 1 şi 2 la Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul INPPA.

UNBR a decis:

Art. 1. – Se rectifică Anexele nr. 1 şi 2 la Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul IINPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, republicat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 1117/05.06.2015, în sensul că la pct. 4 din cele două cereri de înscriere la examen ce urmează a fi depuse de candidat se inserează nota de subsol, numerotată 1), cu următorul cuprins: ”Sintagma „care trebuie rezolvată în termen de două luni de la emiterea deciziei” prevăzută în art. 25 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat a fost declarată neconstituţională prin Decizia Curţii Constituţionale a României nr. 297 din 22 mai 2014, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 521 din 14 iulie 2014.”

Art. 2. – Se corectează modelul cererilor prevăzute la Anexele nr. 1 şi 2 la Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, republicat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 1117/05.06.2015, potrivit prevederilor Regulamentului de examen.

Art. 3. – Anexele nr. 1 şi 2 la Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, republicat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 1117/05.06.2015 astfel rectificate, se dau publicităţii în forma şi cu conţinutul prevăzut în anexa la prezenta decizie.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti