Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Directiva Textilelor
26.01.2009 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

In Jurnalul Oficial la Uniunii Europene a fost publicata Directiva 2008/121/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 14 ianuarie 2009 privind denumirile textilelor.

Directiva porneste de la o realitate existenta si anume ca dispoztiile distincte ale fiecarui stat membru UE in ceea ce priveste denumirile, compozitia si etichetarea produselor textile creeaza un adevarat obstacol pentru functionarea pietei interne. Acest aspect poate fi surmontat daca introducerea pe piata, la nivel comunitar, a produselor textile este supusa unor norme uniforme. Deci, este necesara armonizarea denumirilor fibrelor textile, a mentiunilor care figureaza pe etichete, marcaje sau documente care insotesc produsele textile pe parcursul diferitelor etape de la productie pana la distributie. Etichetarea trebuie sa fie obligatorie.

Se stabilesc clar criterii de etichetare in cazul vanzarii produselor textile supuse doar obligatiei legale de etichetare globala sau a celor vandate la metru sau la sul. 

Directiva prevede ca niciun produs textil ca fiind "100%" pur sau in totalitate decat daca produsul este compus in totalitate din aceeasi fibra.

Momentul etichetarii produselor textile este stabilit de directiva atunci cand sunt introduse pe piata pentru productie sau comercializare. Etichetele trebuie sa fie clare, usor lizibile si uniforme. Trebuie evitata confuzia in ceea ce priveste informatiile si denumirile prevazute in prezenta Directiva.

Prezenta directiva intra in vigoare in a 20-a zi de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Text Directiva >>

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate