Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Notarii au ajustat valorile de referinta pentru transferul proprietatilor imobiliare
03.02.2009 |

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat de presa Camera Notarilor Publici Bucuresti:

"Dupa cum se cunoaste, Ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare – 2009, pentru Municipiul Bucuresti si Judetele Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, realizat de S.C. EURO-EXPERT S.R.L. si S.C. EXPERT VALUATION S.R.L., a fost comunicat, potrivit Codului fiscal, tuturor birourilor notariale si directiilor de finante publice din Circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti, fiind aplicabil incepand cu data de 01.01.2009.
Astfel cum se precizeaza in Ghid, valorile orientative prezentate in lucrare au fost estimate in conditiile crizei economice mondiale, aflata in plina desfasurare in perioada in care a fost aceasta elaborata, propunandu-se, de asemenea, revizuirea valorilor prezentate in Ghidul 2009, in cazul unei evolutii atipice a pietii imobiliare ca urmare a actualei crize.

Din pacate, fata de perioada de referinta avuta in vedere la realizarea Ghidului, au intervenit in scurt timp mai multe elemente care necesita, in opinia noastra, introducerea unui coeficient de corectare globala  a valorilor orientative din Ghid.

Ne referim, in primul rand, la deprecierea masiva si accelerata a monedei nationale fata de EURO, moneda in care sunt exprimate valorile orientative din Ghid, dar si la acutizarea efectelor crizei economice asupra pietei imobiliare, constatata inclusiv de mass-media inca din primele zile ale acestui an.

In acest sens, societatile de expertiza au comunicat Camerei un coeficient de corectie de 15% a tuturor valorilor orientative din Ghid, cu precizarea ca valorile reduse ale bunurilor imobile sunt aplicabile incepand cu data de 26 ianuarie 2009, fiind instiintate despre aceasta si Directiile Generale de Finante Publice ale Judetelor Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, precum si a Municipiului Bucuresti.

BIROUL DE PRESA – UNNPR"

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.