« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Prima acțiune în contencios administrativ promovată de Avocatul Poporului
13.07.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Avocatul Poporului a dat publicității joi, 9 iulie 2015, un comunicat, semnat de Matei Vîrtosu – Purtător de cuvânt, cu privire la promovarea primei acțiuni în contencios administrativ de la înfiinţarea Serviciului în cadrul instituţiei.

Avocatul Poporului a formulat către Tribunalul Olt o acţiune în anularea Hotărârii Consiliului Local al Oraşului Balş nr. 142/23.12.2013 privind încadrarea terenurilor intravilane pe zone în cadrul oraşului Balş prin care a solicitat instanţei următoarele:
– Admiterea acţiunii astfel cum a fost formulată, şi, pe cale de consecinţă, anularea actului administrativ menţionat mai sus şi repararea pagubei cauzate de măsura dispusă prin hotărârea menţionată;
– Suspendarea efectelor actului administrativ până la soluţionarea definitivă a prezentei acţiuni.

Acțiunea a fost formulată în numele unu cetățean care a semnalat faptul că, prin Hotărârea Consiliului Local Balş nr. 142/23.12.2013, s-a aprobat schimbarea încadrării zonale a străzii unde locuieşte, de la zona C la zona A, în urma acestei schimbări majorându-se impozitele şi taxele locale pentru anul 2015.

Ombudsman-ul României a solicitat instanței să i se pună în vedere Primăriei Oraşului Balş să depună la dosarul cauzei întreaga documentaţie care a stat la baza elaborării Hotărârii Consiliului Local 142/23.12.2013, cu precizarea motivelor adoptării unei astfel de hotărâri.

 
Secţiuni: C. administrativ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD