Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

A cazut bonificatia pentru cei care platesc la timp

03.02.2009 |
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 61 din 2 februarie 2009 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind abrogarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.764/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 114 alin. (8)- (10) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost completate prin art. I pct. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 192/2008 privind aprobarea unor masuri de relaxare fiscala in vederea cresterii economice si a numarului locurilor de munca.

Conform noului Ordin adoptat de Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, contribuabilii nu mai beneficiaza de o bonificatie de 5% din valoarea obligatiilor pe care le datoreaza, in cazul in care si-ar manifesta diligenta de a-si executa toate obligatiile fiscale datorate bugetelor care se gasesc in administrarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu cel putin 10 zile inainte de termenul de plata legal stabilit.

De fapt, aceasta bonificatie nu s-a aplicat niciodata pentru ca a fost abrogata inainte de a se aplica. Ea a fost abrogata inca din 31 decembrie 2008 deoarece a fost introdusa prin OUG 192/2008 privind aprobarea unor masuri de relaxare fiscala in vederea cresterii economice si a numarului locurilor de munca, care a fost abrogata prin OUG nr. 226/2008 privind unele masuri financiar-bugetare. In acest sens se impunea si abrogarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 114 alin. (8)-(10) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost completate prin art. I pct. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 192/2008 privind aprobarea unor masuri de relaxare fiscala in vederea cresterii economice si a numarului locurilor de munca.

A se vedea si Ce au patit Normele metodologice…

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII
SSA

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week