Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

A cazut bonificatia pentru cei care platesc la timp
03.02.2009 |

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial, partea I, nr. 61 din 2 februarie 2009 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind abrogarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.764/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 114 alin. (8)- (10) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost completate prin art. I pct. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 192/2008 privind aprobarea unor masuri de relaxare fiscala in vederea cresterii economice si a numarului locurilor de munca.

Conform noului Ordin adoptat de Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, contribuabilii nu mai beneficiaza de o bonificatie de 5% din valoarea obligatiilor pe care le datoreaza, in cazul in care si-ar manifesta diligenta de a-si executa toate obligatiile fiscale datorate bugetelor care se gasesc in administrarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu cel putin 10 zile inainte de termenul de plata legal stabilit.

De fapt, aceasta bonificatie nu s-a aplicat niciodata pentru ca a fost abrogata inainte de a se aplica. Ea a fost abrogata inca din 31 decembrie 2008 deoarece a fost introdusa prin OUG 192/2008 privind aprobarea unor masuri de relaxare fiscala in vederea cresterii economice si a numarului locurilor de munca, care a fost abrogata prin OUG nr. 226/2008 privind unele masuri financiar-bugetare. In acest sens se impunea si abrogarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 114 alin. (8)-(10) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost completate prin art. I pct. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 192/2008 privind aprobarea unor masuri de relaxare fiscala in vederea cresterii economice si a numarului locurilor de munca.

A se vedea si Ce au patit Normele metodologice…

Pentru STIRI.JURIDICE,
SAVESCU & ASOCIATII
SSA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.