Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Cat costa sa fii consultant fiscal
03.02.2009 |

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 61 din 2 februarie 2009 a fost publicata Hotararea Camerei Consultantilor Fiscali nr. 2/2009 privind aprobarea nivelului taxei de inscriere la examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal.

Hotararea prevede ca, pentru acele persoane care doresc sa exercite profesia de consultant fiscal, taxa de inscriere la examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal este, incepand cu 1 ianuarie 2009, in valoare de 500 lei platibili in contul RO36BTRL04101202D5862XX deschis la Banca Transilvania – Sucursala Lipscani pe numele Camerei Consultantilor Fiscali, cod de identificare fiscala 18677087 din mai 2006.

In acelasi Monitor Oficial a fost publicata Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 3/2009 privind modalitatea si termenele de plata a cotizatiilor fixe in anul 2009 si a cotizatiilor variabile datorate de consultantii fiscali pentru veniturile realizate in anul 2008 si depunerea declaratiilor in anul 2009.

Consiliul Camerei Consultantilor Fiscali, a stabilit ca, atat pentru consultantii fiscali, persoanele fizice cat si pentru societatile comerciale de consultanta fiscala, plata cotizatiei fixe aferente anului 2009 precum si a cotizatiei variabile aferente veniturilor realizate in anul 2008, sa se efectueze pana la 31 martie a anului in curs.

In vederea exercitarii profesiei, consultantii fiscali trebuie sa obtina viza anuala care, pentru anul 2009, se acorda numai in limita indeplinirii cumulative a urmatoarelor conditii: achitarea in intregime a obligatiilor fata de Camera Consultantilor Fiscali; depunerea declaratiei anuale, depunerea dovezii privind asigurarea de risc profesional; inexistenta unor cauze care pot atrage suspendarea din exercitarea profesiei.

Printre obligatiile destinatarilor hotararii se numara si aceea a depunerii declaratiei privind veniturile obtinute in anul precedent de raportare, de catre consultantii aflati in exercitarea profesiei, la Camera Consultantilor Fiscali, pana la data de 31 martie. Pana la aceeasi data, consultantii fiscali persoane fizice sau societati comerciale care nu au desfasurat activitate de consultanta fiscala, vor trimite o declaratie cu aceasta mentiune Camerei Consultantilor Fiscali.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.