Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Trafic de influenta. Avocat si politisti trimisi in judecata
03.02.2009 |

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

– TIBA TIBERIU MIRCEA, in stare de arest preventiv, avocat in cadrul Baroului Bihor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta;

– RENU VIOREL, in stare de arest preventiv, ofiter de politie in cadrul Politiei Municipiului Timisoara – Biroul Investigatii Criminale, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la trafic de influenta, complicitate la cumparare de influenta si favorizarea infractorului;

– STAN OVIDIU ADRIAN, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la trafic de influenta;

– MICU PETRE, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta;

– SCHEIN IACOB, arestat in alta cauza, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.

In rechizitoriul intocmit de procurori s-a retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie-august 2008, inculpatul Tiba Tiberiu Mircea, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bihor, l-a lasat sa creada pe inculpatul Schein Iacob ca ar putea sa isi exercite influenta pe langa magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea solutionarii favorabile a cererii de stramutare a dosarului inculpatului Schein Iacob, aflat pe rolul Tribunalului Timis. In acest dosar, inculpatul Schein Iacob era judecat in stare de arest preventiv pentru trafic de persoane, trafic de minori si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale. In acest scop, inculpatul Tiba Tiberiu Mircea i-a cerut lui Schein Iacob suma de 7.000 euro (din care 2.000 euro pentru sine si 5.000 euro pentru persoana ce urma sa intervina pe langa magistrati). Din suma pretinsa inculpatul Tiba Tiberiu Mircea a primit 1.900 euro.

In acest context, inculpatii Renu Viorel si Stan Ovidiu Adrian l-au sprijinit pe inculpatul Schein Iacob in demersurile sale de a obtine stramutarea cauzei in mod fraudulos si au intermediat intelegerea dintre avocat si Schein Iacob. Astfel, acestia au intermediat si pretinderea sumei de 7.000 de euro de catre avocatul Tiba Tiberiu Mircea. Pentru acest „serviciu", inculpatul Stan Ovidiu Adrian a primit de la Tiba Tiberiu Mircea suma de 400 de euro, din banii pretinsi de la Schein Iacob.

In aceeasi perioada, inculpatul Renu Viorel l-a ajutat pe inculpatul Schein Iacob in demersurile sale de stramutare a dosarului de la Tribunalul Timis, in conditiile in care nu existau motive temeinice pentru o astfel de solicitare. Astfel, inculpatul Renu Viorel l-a determinat pe un jurnalist de la editia regionala a unui cotidian central sa publice un articol referitor la abuzurile care s-ar fi facut asupra inculpatului Schein Iacob de catre procuror pe parcursul urmaririi penale si i-a pus la dispozitie jurnalistului datele necesare redactarii articolului de presa. Dupa publicare, articolul a fost folosit de catre avocatul Tiba Tiberiu Mircea pentru motivarea si sustinerea cererii de stramutare aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

La data de 10 august 2008, inculpatul Micu Petre i-a pretins inculpatului Schein Iacob suma de 40.000 euro cu scopul de a o remite unui procuror despre care a lasat sa se inteleaga ca ar avea influenta pe langa anumiti magistrati ce l-ar pune in libertate pe Schein Iacob in dosarul in care acesta era judecat de Tribunalul Timis.

La data de 12 decembrie 2008, procurorii au dispus retinerea inculpatilor Renu Viorel si Tiba Tiberiu Mircea, iar la data de 13 decembrie 2008, Curtea de Apel Timisoara a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Renu Viorel si Tiba Tiberiu Mircea pe o durata de 29 de zile, masura care a fost prelungita ulterior.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Timisoara.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

BIROUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE
Directia Nationala Anticoruptie"

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.