Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Tribunalul Sibiu a formulat o nouă trimitere preliminară, înregistrată la CJUE: C-328/15, Târșia
15.07.2015 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Textul întrebării preliminare este următorul:

Principiile egalităţii şi ale nondiscriminării trase din dreptul Uniunii – Directiva nr. 76/207 modificată prin Directiva 2000/73 pentru stabilirea unui cadru general al egalităţii de tratament în domeniul ocupării şi al muncii, Directiva 2009/54/CE privind aplicarea egalităţii de şanse și tratament în materie de încadrare în muncă şi profesie, art. 6 din Tratatul privind Uniunea Europeană, art. 20, 21 alin. 1, art. 52 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, pot fi interpretate ca opunându-se unei reglementări precum Legea nr. 330/2009, OUG nr. 80/2010, Legea nr. 285/2010 care prevăd diferenţierea de tratament dintre cadrele universitare ce au dobândit titlul ştiinţific de doctor anterior intrării în vigoare a Legii nr. 330/2009 aflate în plata sporului doctoral în cuantum de 15% şi cele ce au dobândit ulterior acest titlu, fără a exista o justificare de ordin rezonabil?

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai Șandru

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti