Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Sibiu a formulat o nouă trimitere preliminară, înregistrată la CJUE: C-328/15, Târșia
15.07.2015 | Daniel-Mihail ȘANDRU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Textul întrebării preliminare este următorul:

Principiile egalităţii şi ale nondiscriminării trase din dreptul Uniunii – Directiva nr. 76/207 modificată prin Directiva 2000/73 pentru stabilirea unui cadru general al egalităţii de tratament în domeniul ocupării şi al muncii, Directiva 2009/54/CE privind aplicarea egalităţii de şanse și tratament în materie de încadrare în muncă şi profesie, art. 6 din Tratatul privind Uniunea Europeană, art. 20, 21 alin. 1, art. 52 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, pot fi interpretate ca opunându-se unei reglementări precum Legea nr. 330/2009, OUG nr. 80/2010, Legea nr. 285/2010 care prevăd diferenţierea de tratament dintre cadrele universitare ce au dobândit titlul ştiinţific de doctor anterior intrării în vigoare a Legii nr. 330/2009 aflate în plata sporului doctoral în cuantum de 15% şi cele ce au dobândit ulterior acest titlu, fără a exista o justificare de ordin rezonabil?

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai Șandru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Tribunalul Sibiu a formulat o nouă trimitere preliminară, înregistrată la CJUE: C-328/15, Târșia”

 1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

  Directiva 2009/54 este Directiva 2009/54/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 18 iunie 2009 privind exploatarea și comercializarea apelor minerale naturale (Reformare) (Text cu relevanță pentru SEE)

  iar

  Directiva 2000/73 este Directiva de adaptare la progresul tehnic a Directivei 93/92/CEE a Consiliului privind montarea dispozitivelor de iluminat și de semnalizare luminoasă pe autovehiculele cu două sau trei roți (Text cu relevanță pentru SEE).

  Probabil este vorba de Directiva 2000/78/CE dar această directivă nu privește și discriminarea în funcție de doctorat (din păcate), situația de fapt neaflându-se astfel în domeniul material de aplicare al dreptului UE, și astfel nici în domeniul de aplicare al Cartei (drept urmare).

  Redau domeniul de aplicare al Directivei 2000/78/CE:

  Articolul 1

  Obiectivul

  Prezenta directivă are ca obiectiv stabilirea unui cadru general de combatere a discriminării pe motive de apartenență religioasă sau convingeri, handicap, vârstă sau orientare sexuală, în ceea ce privește încadrarea în muncă și ocuparea forței de muncă, în vederea punerii în aplicare, în statele membre, a principiului egalității de tratament.

  Cu stimă,
  MMB

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate