« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Robert Cazanciuc a participat la Consiliu JAI
13.07.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 10 iulie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la lucrările Consiliului Justiție și Afaceri Interne, organizat de Luxemburg, stat care a preluat președinția Consiliului UE la 1 iulie 2015.

În cadrul Consiliului au fost discutate aspecte privind includerea fraudelor la TVA în domeniul de aplicare a proiectului de Directivă privind protecția intereselor financiare și extinderea competenței viitorului Parchet European și asupra acestui tip de fraude, precum și autorizarea judiciară a măsurilor dispuse de procurorii europeni în dosare care implică mai multe state membre, dar și instanța competentă să verifice măsurile luate de aceștia.

Ultimul punct pe agenda miniștrilor a constat în analiza necesității modificării Regulamentului 2201 din 2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești (cunoscut ca Regulamentul Bruxelles II bis), act normativ care necesită revizuire, în viziunea lui Robert Cazanciuc.

Ministrul român a răspuns solicitării ministrului luxemburghez al justiției, Felix Braz, de a avea o reuniune bilaterală pentru a discuta poziția României pe dosarele de interes pentru Președinție. De asemenea, omologul sârb, Nikola Selekovic, a solicitat o întrevedere cu oficialul român pe teme de interes pentru Serbia, respectiv dezvoltarea colaborării între cele două ministere, precum și stadiul negocierilor pe capitolul 23 (Justiție si drepturi fundamentale).

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.