Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Returnarea amenzii incasate de stat
05.02.2009 |

JURIDICE - In Law We Trust

Societatii de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment i-a fost recunscut de catre ICCJ dreptul de a recupera suma de 15000 lei, achitata la inceputul anului 2007 catre bugetul de stat, in urma unei amenzi primite din partea CNVM. Inalta Curte s-a pronuntat la data de 3 februarie 2009.

La inceputul anului 2007, autoritatea de reglementare a pietei de capital, CNVM a sanctionat o serie de case de brokeraj, printre care si Raiffeisen Capital & Investment, intrucat ar fi preluat si validat ordine de cumparare pentru actiuni Alumil fara sa respecte prevederile din prospectul de oferta, la momentul listarii la Bursa a titlurilor companiei. Raiffeisein Capital & Investment a contestat in justitie masura CNVM, litigiul fiind solutionat irevocabil prin decizia nr. 544 din 3 februarie 3009 a Sectiei de Contencios administrativ a ICCJ.

In esenta, instanta suprema a mentinut decizia data in apel de Curtea de Apel Bucuresti, completand-o in sensul ca societatea de brokeraj are dreptul de a cere returnarea amendei incasate de Administratia Financiara.

Serviciile de consultanta si reprezentare juridica au fost asigurate pentru societatea de brokeraj de catre societatea civila de avocati Bostina & Asociatii, Departamentul Piata de Capital.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.