Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Procedura de declarare a contribuabililor inactivi

06.02.2009 | , REFF & ASSOCIATES
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 60 din 30 ianuarie 2009 a fost publicat Ordinul ANAF nr. 67/2009 privind modificarea si completarea Ordinului Presedintelui ANAF nr. 819/2008 pentru aprobarea Procedurii privind declararea contribuabililor inactivi.

Principala modificare se refera la faptul ca pe perioada in care contribuabilii figureaza in lista contribuabililor inactivi acestora le sunt aplicabile procedurile de administrare referitoare la declararea, stabilirea, verificarea si colectarea impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat. Prin exceptie, contribuabilii inclusi in lista contribuabililor inactivi nu vor fi supusi procedurilor curente de notificare si de impunere din oficiu pentru nedepunerea declaratiilor.

Noul ordin reglementeaza si Procedura de scoatere din evidenta contribuabililor declarati inactivi ca urmare a unei erori materiale. O prevedere importanta a acestei proceduri este aceea ca, in cazul contribuabililor declarati inactivi ca urmare a unei erori materiale si eliminati din lista, se anuleaza si scoaterea din evidenta persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA. In acest caz, se mentine data inregistrarii in scopuri de TVA initiala, contribuabilul pastrandu-si aceasta calitate inclusiv pe perioada cuprinsa intre data inscrierii in lista contribuabililor inactivi si data eliminarii din aceasta lista.

Pentru STIRI.JURIDICE,

Reff & Associates

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week