Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Dolj majorează onorariilor avocaților din oficiu. Schimbări importante privind SAJ


15 iulie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Baroul Dolj a dat publicității luni, 13 iulie 2015, un comunicat, semnat de av. Lucian Bernd Săuleanu – Decan, cu privire la soluțiile adoptate în Ședința Consiliului din data de 9 iulie 2015, referitoare la Serviciul de Asistență Judiciară, dispoziții ce urmează a se aplica de la 1 august 2015.

Comunicatul integral:

”Consiliul Baroului Dolj, întrunit în ședința din data de 9 iulie 2015, a hotărât modificarea Deciziei nr. 38/06.03.2014 referitoare la Serviciul de Asistență Judiciară după cum urmează:

Art.4. Plafonul valoric lunar de oficii pentru avocați a fost majorat, astfel:
– Pentru un avocat definitiv (inclusiv sporurile și acordurile), indiferent de instanță, plafonul a fost majorat la suma de 1.800 lei (de la 1.200 lei);
Pentru un avocat stagiar (inclusiv sporurile și acordurile), plafonul a fost majorat la suma de 1.500 lei (de la 1.000 lei);

Art.7. Neplata taxelor profesionale pentru mai mult de 3 luni consecutiv atrage eliminarea avocaților din Registrul de asistență judiciară.

În completarea Deciziei nr.38/06.03.2014, pentru rezolvarea situației create de regimul preferențial al alegerii avocaților pentru urmărirea penală, Consiliul Baroului Dolj a hotărât stabilirea unui plafon lunar pentru urmărirea penală, astfel:
– Pentru un avocat definitiv a fost stabilit un plafon lunar pentru urmărirea penală de 950 lei; acesta este inclus în plafonul prevăzut la art. 4;
– Pentru un avocat stagiar a fost stabilit un plafon lunar pentru urmărirea penală de 750 lei; acesta este inclus în plafonul prevăzut la art. 4.

Referitor la modalitatea prin care avocații sunt contactați în vederea informării că au fost desemnați să furnizeze servicii de asistență judiciară din oficiu, Consiliul a hotărât următoarele elemente de procedură:
– funcționarul SAJ va apela telefonic avocatul desemnat la numărul de telefon furnizat de acesta;
– în cazul în care avocatul contactat în acest fel nu va răspunde apelului telefonic, funcționarul SAJ va transmite mesaj text (SMS) și va aștepta 10 minute pentru ca avocatul desemnat să revină cu un telefon;
– după 10 minute de la expedierea mesajului, în cazul în care avocatul nu răspunde, se va proceda la desemnarea următorului avocat din listă, care va fi informat în același fel.

De asemenea, Consiliul Baroului Dolj a hotărât, având în vedere dispozițiile art. 2 Decizia nr.38/06.03.2014, emiterea unei adrese către organele de urmărire penală prin care sunt informați că nu se vor mai elibera delegații ulterior prestării serviciilor de asistență judiciară de către avocați.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii