Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Efectuarea de tranzacţii comerciale cu o societate inactivă. Consecințe
17.07.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Fiscalitate, Jurisprudența ÎCCJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în condițiile în care reclamanta nu a manifestat diligenţă şi a efectuat tranzacţii comerciale cu o societate inactivă, declarată astfel prin OPANAF nr. 832/2006, pentru aprobarea Listei contribuabililor inactivi începând cu data publicării în M. Of., Partea I, nr. 850/17.10.2006, nu este deductibilă la calculul venitului impozabil suma reprezentând marfă achiziţionată de la societatea inactivă la data cumpărării mărfii, astfel că, în mod corect, s-au stabilit în sarcina reclamantei obligaţii fiscale suplimentare (impozit pe profit şi majorări de întârziere) prin decizia de impunere şi raportul de inspecţie fiscală emise de organul fiscal. (Decizia nr. 2781 din 12 iunie 2014 pronunţată în recurs de Secția de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare decizie de impunere fiscală)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti