
DIICOT-Gorj. Trafic de droguri de risc. Percheziţii domiciliare.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combate a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au efectuat, la data de 16 iulie 2015, un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza județelor Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi municipiului Bucureşti în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au procurat ilegal atât din România, cât şi din Republica Serbia şi Bulgaria, medicamente cu efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu sume cuprinse între 25-60 lei/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor.
Din probatoriul administrat, în cauză s-a stabilit că activitatea infracţională era structurată pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde erau comercializate prin intermediul membrilor grupului.
S-a stabilit că membrii grupului procurau drogurile de risc de la dealeri de medicamente care, la rândul lor, le obţineau de la diferite depozite de medicamente din România. Ulterior, medicamentele erau distribuite către alţi membri ai grupului infracţional ce își desfăşurau activitatea infracţională pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj şi care asigurau finanţarea şi apoi transportul în afara ţării.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 55.000 de comprimate de medicamente având în componență substanțe cu efect psihoactiv, 200.000 de țigarete fără timbru fiscal, 30.000 de lei, precum și o armă cu glonț de calibru 8 mm.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, BCCO Cluj şi BCCO Bucureşti.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ GORJ.
Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
:: sursa: www.diicot.ro
Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.