Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ROF al Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior


21.07.2015 | Raluca ONUFREICIUC
Secţiuni: Lege 9, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 535 din data de 17 iulie 2015 a fost publicat Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice nr. 4403/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior.

Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS) este un organism consultativ de nivel naţional, fără personalitate juridică, al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

CNFIS propune Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice metodologia de finanţare a universităţilor, potrivit art. 219 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 1/2011. În acest sens, NFIS propune Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice alocarea, pe bază de contract, a sumelor pentru finanţarea de bază, finanţarea complementară şi finanţarea suplimentară, realizarea de obiective de investiţii, alocarea pe bază competiţională a fondurilor pentru dezvoltare instituţională, alocarea pe bază competiţională a fondurilor pentru incluziune, burse şi protecţia socială a studenţilor.

Membrii CNFIS sunt personalităţi de prestigiu ştiinţific şi cultural, recunoscute pe plan naţional şi internaţional, numite prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii mandatului cu încă 4 ani, pentru două treimi din membri, desemnaţi de către CNFIS.

Pentru asigurarea continuităţii activităţilor CNFIS, la fiecare 4 ani, ministrul educaţiei şi cercetării ştiinţifice numeşte 7 noi membri.
Pot fi membri ai CNFIS cadre didactice şi cercetători, având cel puţin titlul de conferenţiar sau de cercetător ştiinţific II ori titluri echivalente obţinute în străinătate, membri ai Academiei Române şi ai unor instituţii de cultură, selectaţi astfel încât să se asigure o reprezentare cât mai echitabilă a principalelor centre universitare din ţară şi a domeniilor fundamentale de studii.
CNFIS este format din 21 de membri.

CNFIS are un preşedinte şi 3 vicepreşedinţi, desemnaţi dintre membrii CNFIS.
În cadrul CNFIS funcţionează Biroul executiv, format din 7 membri ai CNFIS, incluzând preşedintele şi cei 3 vicepreşedinţi.

Bugetul CNFIS este gestionat prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) şi se constituie pe bază contractuală între Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi UEFISCDI sau din alte surse legal constituite, gestionate de UEFISCDI.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti