Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Luare de mită, trafic de influență. Trimitere în judecată


22 iulie 2015 | Camelia ENACHE, Georgiana-Camelia LUCIU, Camelia ENACHE
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DNA. Luare de mită, trafic de influență. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpatului N. G., inspector fiscal cu grad de consilier principal în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov – Serviciul de Inspecție Fiscală, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale),
trafic de influență în formă continuată (patru acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada februarie-aprilie 2015, inculpatul N. G. a pretins și primit de la un om de afaceri (persoană denunțătoare), în cinci tranșe, sumele de: 1.000 de euro, 3.100 de lei și băuturi alcoolice și nonalcoolice în cuantum de 79 de lei, în vederea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu care-i reveneau în calitate de inspector fiscal din cadrul AJFP Ilfov, respectiv, în vederea efectuării unei verificări fiscale asupra societății administrate de acesta din urmă, precum și în vederea efectuării mențiunilor aferente acestei verificări în Registrul Unic de Control al societății.
În baza același rezoluții infracționale, în perioada martie-aprilie 2015, același inculpat a pretins și primit de la persoana denunțătoare, în patru tranșe, sumele de: 2.200 de lei și bunuri alimentare și nealimentare în cuantum de 650 de lei, lăsând să se creadă că are influență asupra altor funcționari cu funcție de decizie din cadrul AJFP Ilfov și promițând că va interveni pe lângă aceștia pentru a urgenta procedura de reactivare a societății comerciale respective.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.300 de euro, ridicată de la locuința inculpatului, cu ocazia efectuării percheziției domiciliare.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Camelia Enache

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro