Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Complicitate la dare de mită. Trimitere în judecată


22 iulie 2015 | Camelia ENACHE, Georgiana-Camelia LUCIU, Camelia ENACHE
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DNA. Complicitate la dare de mită. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest în altă cauză, a inculpatului N. C., în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În data de 19 februarie 2015, inculpatul N. C. a primit de la o persoană (denunțător în cauză), suma de 30.000 de euro pentru a obține date și informații dintr-un dosar penal aflat în instrumentarea DIICOT care îl privea pe denunțător.
În realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în zilele de 12 februarie 2015 și 30 martie 2015, inculpatul N. C. i-a înmânat inculpatului C. C., ofițer de poliție judiciară, delegat să lucreze în cadrul DIICOT, suma totală de 10.000 de euro (de fiecare dată câte 5.000 de euro), sumă ce reprezenta recompensa pentru ajutorul acordat persoanei denunțătoare, în sensul oferirii, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, de date și informații dintr-un dosar penal aflat în instrumentarea DIICOT care îl privea pe acesta din urmă și în care ofițerul de poliție fusese delegat pentru a efectua acte de urmărire penală, fiind depistați în flagrant la data de 30 martie 2015.
Anterior flagrantului, la data de 10 martie 2015, inculpatul N. C. a încheiat cu denunțătorul un contract comercial fictiv de prestare servicii IT, ulterior remițându-i acestuia din urmă o factură în valoare de 220.000 euro, ce reprezenta, în fapt, o altă tranșă a sumei solicitate ca preț al obținerii de informații din același dosar penal.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Prezentul dosar a fost disjuns, deoarece, la data de 26 iunie 2015, au fost trimiși în judecată inculpații L. S. și P. R. P. (comunicat nr. 1170 din 29 iunie 2015).

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Camelia Enache

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro