« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
BONDOC & ASOCIATII
 

Ministerul Justiției a demarat procedura de licitație pentru finalizarea lucrărilor la Palatul de Justiție Prahova
22.07.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității marți, 21 iulie 2015, un comunicat cu privire la demararea procedurii de licitație pentru finalizarea lucrărilor la Palatul de Justiție Prahova.

Ministerul Justiţiei a lansat procedura de licitaţie prin postarea pe site-ul Ministerului şi pe site-urile specializate ale Băncii Mondiale a anunţului pentru selectarea constructorului care va finaliza lucrările la Palatul de Justiție Prahova.

Cu ocazia lansării procedurii, ministrul Robert Cazanciuc a efectuat o vizită la Ploiești, unde s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii administrative a Curții de Apel Ploiești, Tribunalului Prahova și Judecătoriei Ploiești, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Ploiești, semnat de jud. Cristina Georgescu – Purtător de cuvânt.

Ofertanții eligibili interesați pot obține informații suplimentare de la DIPFIE – Ministerul Justiției, Cornelia Munteanu – Responsabil Achiziții și Adriana Gheorghiu – Responsabil Achiziții, la următoarele adrese de email: cmunteanu2@just.ro; adriana.gheorghiu@just.ro, și pot, de asemenea, inspecta Documentația de Licitație la Ministerul Justiției între orele 9:30 și 15:30 în toate zilele lucrătoare. Ofertele trebuie transmise până în data de 10 septembrie 2015, ora 12:00, și trebuie însoțite de o garanție de participare în valoare de 350.000 Euro (sau 1.575.000 lei echivalent). Nu este permisă transmiterea electronică a ofertelor. Ofertele întârziate vor fi respinse.

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției: ”După aproape 20 de ani de la demararea lucrărilor la noul Palat de Justiţie Prahova, am demarat astăzi procedura de licitaţie, conform procedurilor Băncii Mondiale, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, să finalizăm acest proiect. Din punctul meu de vedere, istoria acestui obiectiv de investiţii este reprezentativă pentru modul în care ani de zile sistemul de justiţie a fost neglijat, nefiind alocate fondurile necesare pentru angajarea de personal, dotarea instanţelor sau dezvoltarea şi întreţinerea infrastructurii. În urma negocierilor, am obţinut avizul Băncii Mondiale şi al Guvernului României pentru ca finanţarea acestui obiectiv să se realizeze în baza Acordului de împrumut. În cel mult doi ani, această clădire abandonată, în acest moment o pată pe obrazul justiţiei şi al oraşului, o să devină un punct de reper nu numai pentru magistraţi, dar şi pentru ploieşteni. Mai mult, clădirea Tribunalului Prahova, un monument istoric deosebit, este în reabilitare, urmând a fi finalizată în scurt timp. Efortul Executivului de susţinere a sistemului judiciar însemnă însă şi peste 1.300 de noi posturi de magistrat şi personal auxiliar alocat în ultimii doi ani sistemului, dar şi demararea programului naţional de investiţii, elaborat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, prin care vom construi sau moderniza toate sediile instanţelor şi parchetelor din capitalele de judeţ. Prin toate aceste măsuri, prin colaborarea excelentă care există între Ministerul Justiţiei şi întreg sistemul judiciar, sunt convins nu numai că vom continua, ca şi în ultimii doi ani, să avem Rapoarte de ţară din ce în mai bune, dar şi să ne atingem obiectivul de a creşte încrederea cetăţenilor în justiţie”.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.