Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Dovada lucrărilor de îmbunătățire efectuate de chiriaș


23 iulie 2015 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că dispozițiile Legii nr. 10/2001 şi Normele metodologice definesc care sunt lucrările de îmbunătăţire care, fiind efectuate de chiriaş, dau dreptul la plata contravalorii lor, însă dovada acestor îmbunătăţiri trebuie făcută întotdeauna cu înscrisuri doveditoare, valoarea lucrărilor urmând a fi stabilită prin expertiză tehnică. În speță, Înalta Curte a reținut că, în condiţiile în care părţile nu au depus înscrisuri doveditoare a pretinselor lucrări efectuate, în mod legal, instanţa de fond a înlăturat concluziile raportului de expertiză care a avut ca referinţă datele furnizate de părţi şi declaraţiile pe propria răspundere privind realitatea acestor lucrări. Înalta Curte a mai reținut că, şi în condiţiile dreptului comun privind garanţia pentru evicţiune, dovada sporului de valoare, ca şi fapt juridic, trebuie să respecte condiţiile impuse de dispoziţiile art. 1169 C. civ., nefiind suficient a se indica faptele juridice şi a se da declaraţie pe proprie răspundere privind realitatea acestora. (Decizia nr. 404 din 11 februarie 2015 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenții)

Corina Cioroabă

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică