Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Încălcarea dreptului la un proces echitabil
24.07.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în acord cu principiile deduse din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, existența unei jurisprudențe neunitare cu privire la capacitatea procesuală de folosință a unei sucursale a societății-mamă, și respingerea cererii, în temeiul unei excepții procesuale, după o lungă perioadă de timp (după ce s-au administrat toate probele necesare soluționării fondului cauzei, inclusiv expertize tehnice de specialitate), fără ca partea interesată să își poată demonstra temeinicia pretențiilor pe fondul său și în condițiile în care societatea-mamă are sediul în afara teritoriului țării, cu toate dificultățile de probațiune ce decurg din acest element extrateritorial, poate determina o afectare a garanțiilor impuse de art. 6 al Convenției, care reglementează dreptul la un proces echitabil. (Decizia nr. 3502 din 10 decembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acțiune în revendicare)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti