Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Programul Rabla redivivus 2009

17.02.2009 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 90 din 16 februarie 2009 a fost publicat Ordinul ministrului mediului nr. 89 din 10 februarie 2009 pentru aprobarea Instructiunilor privind modalitatile de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 217/2008 privind reluarea pentru anul 2009 a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national. 

Potrivit noii reglementari, Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national se desfasoara pe parcursul a trei etape, care se vor incheia la data de 29 mai, 31 august, respectiv 11 decembrie. 

Prima de casare de care poate beneficia un proprietar, prin achizitionarea unui singur autoturism nou in schimbul predarii spre casare a unui singur autoturism vechi este stabilita la suma de 3.800 lei. 

Inscrierea unui producator in Program se poate realiza doar in cadrul sesiunii de inscriere organizata de Administratia Fondului pentru Mediu in perioada 12-27 februarie 2009, in masura in care acesta indeplineste cumulativ urmatoarele conditii de eligibilitate:
– este persoana juridica romana si are ca obiect de activitate productia si/sau comercializarea autoturismelor noi;
– functioneaza legal si detine avizele/acordurile/autorizatiile necesare desfasurarii activitatii;
– are indeplinite obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor catre bugetul general consolidat, bugetele locale, Fondul de mediu;
– are deschis la Trezoreria Statului contul 50.70.24 „Disponibil din sume alocate din Fondul de mediu reprezentand finantare sau cofinantare nerambursabila a proiectelor pentru protectia mediului”;
– nu se afla in procedura de insolventa sau lichidare judiciara si nu face obiectul unei proceduri legale pentru declararea acestora, potrivit prevederilor legale;
– nu sponzorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului.

Se mai stabileste ca prin cererea de finantare depusa in cadrul sesiunii de inscriere, un producator poate solicita, pentru o marca de autoturism, cel mult suma alocata primei etape, limitata la 76 milioane lei, in caz contrar solicitarea fiind nula. 

Contractul pentru finantare nerambursabila in baza caruia se acorda suma aprobata unui producator validat este valabil pana la data de 11 decembrie 2009 inclusiv, cu precizarea ca daca la finalul unei etape a Programului, exceptandu-se ultima etapa, nu a fost utilizata cel putin 80% din finantarea contractata in cadrul acelei etape, contractul inceteaza de drept.  

Referitor la inscrierea in Program a proprietarilor de autoturisme uzate, se impune conditia de vechime a autoturismelor de cel putin 10 ani de la anul fabricatiei, precum si cea potrivit careia prima inmatriculare in Romania a acestora sa fi avut loc pana la data de 31 decembrie 2006 inclusiv. Inscrierea se poate realiza la un singur producator validat, care va elibera in acest sens o nota de acceptare, cu o valabilitate de 30 de zile, perioada in proprietarul trebuie sa dispuna predarea spre casare a autoturismului uzat si radierea acestuia din evidenta circulatiei.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate