Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
3 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Consiliul de Mediere isi arata dintii catre avocati
24.02.2009 | JURIDICE.ro

In urma unui interviu acordat de Zeno Sustac, Consiliul de Mediere i-a trimis acestuia o "Atentionare", al carei text, pe care il redam integral mai jos, merita toata atentia: 

"Va aduc la cunostinta ca in data de 18 februarie 2009 a fost depusa la Consiliul de mediere o sesizare cu referire la utilizarea in video-clipul inclus in site-ul personal medierea.ro, material in care va prezentati ca si avocat – mediator.

In conformitate cu prevederile art. 7, 8 si 9 din Hotararea 1023/06.06.2009 privind Regulile de publicitate ale profesiei de mediator, este stipulat clar faptul ca nu poate fi asociata profesia de mediator cu nici un alt serviciu atunci cand se face publicitate.

Incalcarea prevederilor hotararii referitoare la regulile de publicitate constituie abatere disciplinara, se incadreaza la art. 38 lit. e) si poate fi sanctionata cu oricare din modalitatile prevazute la art 39 din Legea nr. 192/2006.

In acest sens, in sedinta din 28 februarie 2009, Consiliul de mediere va lua in discutie situatia creata de publicitatea facuta de dvs. in site si va dispune masuri de sanctionare."

Nota JURIDICE.ro: Este de observat ca Zeno Sustac nu s-a intitulat el insusi avocat-mediatorr, ci expresia a fost folosita de ziaristi. Zeno Sustac este unul din promotorii medierii in Romania prin intermediul site-ului medierea.ro si presedintele Uniunii Nationale a Mediatorilir din Romania (UNMR). Consiliul de Mediere adopta o pozitie care discrediteaza profesia de mediator si-i face pe mediatorii care au si calitatea de avocat sa se rusineze…


Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Consiliul de Mediere isi arata dintii catre avocati”

  1. Inteleg ca acea scrisorica vine de la Consiliul de Mediere? Si ca acest organism poate aplica sanctiuni disciplinare? Pai…tocmai constat ca nu mai poate aplica nicio sanctiune disciplinara lui Zenoi pentru ca public a anunta ca va face acest lucru. Zeno trebuie sa se bucure de o procedura echitabila in caz ca va fi urmarit disciplinar, ceea ce nu se mai poate intampla. Vezi recenta solutie CEDO, Olujic c. Croatia, hot. din 5.02.2009 privind membrii consiliului judiciar ce fac afirma?ii publice despre caz în timpul procedurii disciplinare pe care o solu?ionau impotriva unui magistrat.

  2. Tatu Tudor spune:

    Ca sa tranzmiti la ora actuala unui mediator asemenea acuzatie este pur si simplu o prostie.Ori mai marii medierii nu cunosc legislatia si procedura de sanctionare ori este curat interes din dorinta de razbunare a unor grupuri de interese care vor sa faca din mediere o casta si sa isi invarta afacerile cu formarea mediatorilor in continuare nestingheriti.Pana a lua aceasta hotarare de informare/sanctionare directa,fara cercetare prealabila si de un organism care din octombrie 2008 se afla in afara legii,prin terminarea mandatului de drept si capatand statut de interimat,Interimarul Consiliu de mediere trebuia mai intai sa-si faca o analiza a propriilor indatoririi pe care le are fata de institutia medierii,profesia de mediator si fata de mediatori in general si sa constate ca insusi acesta se afla in stare de abatere grava.Art.12 alin .3 din L 192/2006 privind medierea,ca unexemplu pentru care membrii CdM pot fi sanctionati disciplinar,fara dor si poate,instituie obligatia acestuia de a pune la dispozitia celor interesati, Tabloul mediatorilor,la sediul sau,al instantelor,institutiilor etc.Din verificari personale si informatii obtinute de la alti mediatorii,99.99% dintre instantele din Romania nu a primit un asemenea tablou de la Consiliul de mediere.Chiar in cursul diminetii de azi am fost la Tribunalul si Judecatoria Giurgiu si Bolentin,unde in afara de cateva pliante din care omul de rand nu intelege numic si solicitand la registraturi Tabloul Mediatorilor,Grefierele de la cele trei instante mi-au relatat ca nu au primit asa ceva.
    Si se ridica intrebarea cine trebuie pedepsit un mediator care nu din vina lui a fost individualizat de jurnalist ca Avocat Mediator sau Membrii Consiliului de Mediere ca nu isi indeplinesc obligatiile instituite asupra lor prin lege?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.